fbpx

DF-forslag bliver nu til virkelighed: ”Coronahelte” undgår skattesmæk

DF-forslag bliver nu til virkelighed: ”Coronahelte” undgår skattesmæk

Dansk Folkeparti har sammen med regeringen, dens støttepartier, Venstre og Nye Borgerlige i dag indgået en aftale, som sikrer, at folke-, senior- og førtidspensionister ikke skal modregnes i pensionen, hvis deres ægtefælle eller samlever har ydet en ekstraindsats med corona-relateret mer- eller overarbejde.

Der bliver lavet en ordning, så man kan indberette relevante merindtægter til Udbetaling Danmark, og derefter fratrækkes merindtægten i det indtægtsgrundlag, som ligger til grund for pensionsberegningen. Dermed sikrer man, at de mennesker, som har ydet en ekstra indsats under coronakrisen, ikke straffes økonomisk via modregning i ægtefælle/samlevers pension.

Den løsning, som er flertal i Folketinget nu er blevet enige om, ligger i direkte forlængelse af det forslag, som DF’s beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted, præsenterede tidligere på måneden: DF vil forhindre skattesmæk til corona-helte – Ditoverblik.dk

Bent Bøgsted glæder sig naturligvis over aftalen:

Jeg er rigtig glad for, at Beskæftigelsesministeren og et bredt flertal i folketinget har sagt ja til forslaget fra Dansk Folkeparti, om hvordan man løser problemet.

De mange, som har ydet en ekstra indsats for at få os godt igennem Coronakrisen, skal selvfølgelig ikke straffes økonomisk ved, at der modregnes i ægtefælle eller samlevers pension.”

Læs mere om aftalen på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside her: Ny aftale: Indtægter fra ekstra corona-arbejde skal ikke længere modregnes i pension (bm.dk)

Rul til toppen