fbpx

DF: Forsvarsministeren bør bakke sine tropper op frem for at mistænkeliggøre dem

Christiansborg, lørdag den 24. december 2011/KBE

PressemeddelelseDF: Forsvarsministeren bør bakke sine tropper op frem for at mistænkeliggøre dem

Dansk Folkepartis forsvarsordfører, Marie Krarup, reagerer med hovedrysten på forsvarsminister

Nick Hækkerups (S) mærkværdige udmeldinger omkring det danske forsvars deltagelse dels i indsatsen i Irak og Afghanistan ikke skulle være i overensstemmelse med krigens spilleregler, og opfordrer samtidig til, at forsvarsminister Nick Hækkerup (S) erkender, at krigsførelse indebærer uforudsete hændelser og urent trav fra modstandernes side.

– Forsvarschefen har forfattet et brev om de foreløbige undersøgelser om de fanger, som danske soldater har tilbageholdt og bagefter afleveret til andre nationers enheder eller til de irakiske myndigheder. Det har affødt voldsomme reaktioner fra forskellige kanter. Forsvarschefens brev er meget nøgternt og præcist og gør netop rede for, at der er ganske få tilfælde hvor danske soldater har overdraget tilbageholdte irakere til de irakiske myndigheder, men også at der ikke er fundet oplysninger om at disse har lidt overlast, siger Marie Krarup.

– Hvorfor er det, at nogle partier forventer, at Irak og Afghanistan bliver til ren Kardemommeby med søde, smilende røvere og en glad og rar Politimester Bastian, når danske soldater er dernede? Danske soldater har måttet agere i en krig med hurtigt vekslende situationer, der naturligvis er farefulde og uoverskuelige. Men der er ikke nogen tegn på, at de har gjort noget forkert – højst, at krigs-bureaukratiet har været mangelfuldt, siger Marie Krarup.

– Der er mere grund til at forsvarsminister Nick Hækkerup (S) og resten af regeringen bakker de danske soldater op og takker dem for deres mod end der er til at blive hysterisk over, at man ikke øjeblikkeligt kan få indført Kardemomme-tilstande i krigshærgede lande, slutter Marie Krarup.

Rul til toppen