fbpx

DF fremsætter forslag om lovliggørelse af peberspray

Pressemeddelelse

DF fremsætter forslag om lovliggørelse af peberspray

61 procent af danskerne er tilhængere af at lovliggøre besiddelse af peberspray, viser en undersøgelse i Berlingske Tidende i dag. Det får nu Dansk Folkeparti til at fremsætte forslag om, at det skal være lovligt at besidde og anvende en peberspray som forsvarsmiddel.

– Vi skal holde op med at være så bange for pebersprayen. Faktum er, at mange unge mennesker i dag bevæbner sig, når de går i byen for eksempel med kniv eller hårlak. Begge dele er langt farligere at anvende over for en overfaldsmand eller voldtægtsforbryder end en peberspray er. Pebersprayens virkning er midlertidig, hvorimod anvendelse af andre typer sprays eller knive er langt farligere, så naturligvis skal pebersprayen lovliggøres, siger medlem af Retsudvalget Marlene Harpsøe.

– Der er noget paradoksalt over, at det er fuldstændig lovligt at gå med en spray-flaske, der kan anrette stor skade på overfaldsmanden, hvis den tages i anvendelse, men bliver man taget med en peberspray så bliver man dømt for ulovlig våbenbesiddelse. Det hænger slet ikke sammen, siger Marlene Harpsøe.

Dansk Folkeparti fremsætter derfor nu efter sommerferien forslag i Folketinget om at lovliggøre peberspray.

– I Tyskland har man ingen problemer med at peberspray er lovlig og har stort set ikke set nogle tilfælde, hvor sprayen tages i brug uden grund, så jeg kan ikke se, hvorfor det skulle forholde sig anderledes i Danmark, hvis sprayen blev tilladt her, siger Marlene Harpsøe.

Rul til toppen