fbpx

DF: Fri og lige adgang til uddannelse. Også i fremtiden

Pressemeddelelse

DF: Fri og lige adgang til uddannelse – også i fremtiden

Dansk Folkepartis videnskabsordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl, understreger, at det er DFs politik, at det ikke skal være ens egen eller ens forældres pengepung, der afgør, om man får en uddannelse.

– Når Dansk Folkeparti ønsker en taxameterkommission, så har det ingenting at gøre med massiv brugerbetaling på videregående uddannelser, som man kender det i en lang række andre lande. Det handler simpelthen om, at vi gerne vil have uddannelsesområdet under lup, så vi kan se, hvordan vi får sikret en bedre kvalitet af uddannelserne. Det handler ikke om at spare penge, men derimod om at sikre, at vi bruger skatteborgernes penge på den mest fornuftige måde, siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

Jens Henrik Thulesen Dahl tilføjer, at det er muligt, at den nævnte kommission vil afdække, at der er behov for at ændre systemerne, så de kan værne mod den meget omdiskuterede EU-dom, der giver studerende fra andre EU-lande ret til SU, hvis de arbejder før eller under studierne her i Danmark.

– For Dansk Folkeparti er det af allerstørste vigtighed, at vi sikrer en fri og lige adgang til uddannelser i Danmark for danske studerende, ikke for studerende fra hele EU. Det er blandt andet kommissionens arbejde at komme med forslag til, hvordan vi gør dette på den mest hensigtsmæssige måde. Desværre kan jeg så forstå, at regeringen blankt afviser en sådan kommission, og jeg må sige, at denne afvisning bekymrer mig i forhold til fremtidens danske studerende og i forhold til Danmarks konkurrenceevne fremadrettet, siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

Rul til toppen