fbpx

DF: Giv udenlandske chauffører karantæne

Pressemeddelelse

DF: Giv udenlandske chauffører karantæne

Dansk Folkeparti stiller i dag beslutningsforslag i Folketinget med det formål at begrænse den unfair konkurrence, som udenlandske chauffører i udenlandsk indregistrerede lastvogne påfører danske vognmænd. Forslaget er til førstebehandling i dag torsdag.

-Regeringen burde have reageret for lang tid siden på uvæsnet, siger DF’s transportordfører, Kim Christiansen. I stedet har den valgt at tolke EU’s overordnede retningslinjer for den såkaldte cabotagekørsel på den lempeligst mulige måde. Nu er det på tide, at regeringen sætter bremsen i. Det er det, vi nu hjælper regeringen til med vores beslutningsforslag, siger Kim Christiansen.

DF’s beslutningsforslag skal begrænse social dumping på transportområdet. Og rette op på den urimelige konkurrence, som udenlandsk lastvognskørsel og udenlandske chaufførers løntrykkeri medfører.

-Helt nye tal, baseret på politiets stikprøvekontrol af over 1.000 udenlandsk indregistrerede lastvogne viser, at mere end 25 procent kører ulovlig cabotagekørsel. Konsekvenserne er nemlig latterligt ubetydelige. Vores bødestørrelser er for lave, og myndighedernes kontrol uvirksom.

Andre EU-lande giver bøder, der er 10 gange så høje som de danske samt inddrager køretilladelser ved gentagelse af regelbrud, ligesom de enkelte lande kræver nationale regler om løn og arbejdsforhold overholdt.

I Danmark nøjes regeringen med en løftet pegefinger

-Hvis Dansk Folkepartis beslutningsforslag vedtages, vil tre indenrigskørsler i Danmark automatisk udløse en uges karensperiode, hvor den udenlandsk indregistrerede lastvogn ikke må køre i Danmark, siger Kim Christiansen.

Rul til toppen