fbpx

DF glæder sig over at V nu også vil have mere motion i folkeskolen

Christiansborg, onsdag den 7. september 2011/LO Pressemeddelelse

DF glæder sig over at V nu også vil have mere motion i folkeskolen

Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Marlene Harpsøe, reagerer med stor begejstring på, at Venstre bakker op om Dansk Folkepartis ønske om mere motion i folkeskolen. Hvis børnene får brændt krudtet af gennem motion, så er jeg overbevist om, at der også kommer mere ro i klasserne. Og den ro er som bekendt hårdt tiltrængt.

– Dansk Folkeparti har længe ønsket flere idrætstimer i skolen, og vi er glade for, at Venstre nu har taget id&eacuteen til sig. Vores børn skal røre sig mere, og det er en blændende god id&eacute med mere idræt, siger Marlene Harpsøe.

Marlene Harpsøe mener dog, at det ikke kun, som Venstre foreslår, skal være børn i 0. til 3. klasse, der skal dyrke en times mere motion om dagen.

– Det er vigtigt, at også større børn motionerer. Nogle børn i de større klasser tror jo, at de kan leve af pommes frites og romkugler, og så er det jo netop vigtigt, at de også får rørt sig, siger Marlene Harpsøe.

Marlene Harpsøe peger desuden på, at der er stor sandsynlighed for, at børn tager gode motionsvaner med sig ind i voksenlivet, og at der fra ekspertside er slået fast, at der er en positiv sammenhæng mellem idræt og den faglige indlæring i al almindelighed.

– Så der kan kun vindes på et sådant tiltag, og jeg er glad for, at Venstre også er hoppet med på vognen, så vi hurtigt kan få mere motion i folkeskolen, siger Marlene Harpsøe.

Rul til toppen