fbpx

DF glæder sig over ny ”vindmøllekorridor”

Christiansborg, fredag den 11. marts 2011 Pressemeddelelse

DF glæder sig over ny ”vindmøllekorridor”

På et møde med transportminister Hans Christian Schmidt (V) er det besluttet at etablere en korridor til vindmølletransport mellem Brande og Esbjerg Havn. Denne aftale glæder Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen.

– Det gør livet nemmere for virksomhederne, idet de ikke skal søge tilladelser fra gang til gang. Med andre ord letter det på deres administrative arbejde, og det er bestemt en god ting, siger Kim Christiansen.

På et møde i næste uge skal der diskuteres andre ”vindmøllekorridorer”, for eksempel på strækningerne mellem Brande og Grenaa og mellem Herning og Grenaa. Dette er vigtigt, fordi Grenaa bliver en hovedby i forbindelse med den kommende havvindmøllepark ved Anholt, idet materialer og andet vil blive udskibet fra Grenaa Havn.

– Vi skal have etableret flere ”vindmøllekorridorer”. Disse er helt afgørende for konkurrencen mellem havnene og i forhold til at bevare danske arbejdspladser, siger Kim Christiansen.

Kim Christiansen ønsker desuden, at der skal ses på mulighederne for, at der ikke skal benyttes politieskorte ved den slags tunge transporter.

– Det er måske ikke nødvendigt, og det kræver jo politiressourcer hver gang. Disse ressourcer bør i stedet bruges på kriminalitetsbekæmpelse og på at sikre borgerne mere tryghed, siger Kim Christiansen.

Kim Christiansen peger på, at der i forvejen er ledsagerbiler foran og bagved en vindmølletransport. Hvis førerne af disse bliver uddannet bedre, så kunne politiets tilstedeværelse måske undværes.

Rul til toppen