fbpx

DF: God Satspuljeaftale på sundhedsområdet

Christiansborg, tirsdag den 8. november 2016

Pressemeddelelse

DF: God Satspuljeaftale på sundhedsområdet

Dansk Folkepartis forhandlere Liselott Blixt og Jeppe Jakobsen glæder sig over, at man nu har landet en god aftale på sundhedsområdet, der blandt andet giver bedre tandsundhed til de ældre, flere hospicepladser og en medicinfri afdeling i psykiatrien.

– Vores store fokus har været på at etablere et forsøg med en medicinfri afdeling i psykiatrien, en videreførsel af den sociale ambulance ”sociolancen” i hovedstaden, mere rehabilitering for flere grupper, flere hospicepladser, et register for arvelig betinget kolesterol samt, at sjældne diagnoser kan få oprettet en hjælpelinje, siger sundheds- og psykiatriordfører Liselott Blixt.

– Jeg er særligt glad for, at vi har fået sat penge af til diagnosegrupper, som ikke altid har det nemt ved at få fokus på deres område. Det gælder Multible sclerose, Parkinsons sygdom, ALS (Amyotrofisk lateral sclerose), FH (familiær hyperkolesterolæmi) og de sjældne diagnoser, siger Liselott Blixt.

Med i aftalen kom også penge til etablering af et forsøg med medicinsk cannabis.

– Endelig er vi i gang. Vi havde gerne set, at flere patientgrupper var blevet inkluderet i forsøget, men det vigtigste er, at vi nu er enige om, at et forsøg med en afgrænset patientgruppe kommer i gang i 2018. Det har vi ventet på længe, siger Liselott Blixt.

Ældreordfører Jeppe Jakobsen fremhæver det glædelige i, at der bliver afsat penge til tandplejen for de ældre, og at der bliver etableret en pulje til reminiscens for de ældre samt, at sekretariatet for Dansk Ældreråd bliver styrket for bedre at kunne rådgive ældrerådene i kommunerne.

– Både den bedre tandpleje og midlerne til reminiscens skal sikre en pleje med et større udgangspunkt i den enkelte ældres situation og historie. Midlerne til ældrerådene skal styrke deres mulighed for at give kommunerne med- og modspil og sikre den generelle indsats på ældreområdet, siger Jeppe Jakobsen.

Rul til toppen