fbpx

DF: Godt at FM-radio bevares

Pressemeddelelse

DF: Godt at FM-radio bevares

-Danske radiolyttere bliver alligevel ikke tvunget til at investere i digitale radioplatforme for at høre nyhedsudsendelser eller blive underholdt. Nu er der nemlig sat en stopper for flytning af danskernes radioprogrammer fra FM-båndet til DAB, siger DF’s ordfører for medier Morten Marinus. Han lægger ikke skjul på sin tilfredshed med, at partierne bag medieaftalen for 2015 til 2018 har valgt at beholde netop FM-båndet.

Det var nemlig DF, som oprindeligt fik indført en passus i medieaftalen om, at signalet kun skulle lukkes, hvis 50 procent af al radiolytning i 2018 foregik digitalt.

-Vi var sikre på, at nævnte 50 procent ikke ville være opnåelige, fordi man på forhånd havde besluttet, at bilradioer også skulle tælles med. Og så fik vi altså indført nævnte passus om den totale brug af radiosignaler, siger Morten Marinus.

Han påpeger, at DF hele tiden har set DAB som et supplement, så danskerne frit kunne vælge, hvilken kilde, deres programmer blev hentet fra.

Morten Marinus er dog ikke helt tilfreds.

-Han undrer sig over, at DR har gjort sig store anstrengelser for at flytte populære radioprogrammer og –værter fra blandt andet P4 til DAB P5.

-Vi håber, at DR nu stopper denne trafik, da tillægsaftalen medfører, at der ikke er grund til at presse lytterne over på DAB.

Jeg håber, at DR’s direktion og bestyrelse på baggrund af den netop indgåede tillægsaftale nu vil tage sagen op og gerne flyttet nogle af programmerne tilbage til P4, siger Morten Marinus, der nævner udsendelser som Danmarksmester og Giro413, som uden grund er blevet forvist til DAB.

Rul til toppen