fbpx

DF: Godt at narkobilister nu bliver straffet hårdere

Christiansborg, torsdag den 3. marts 2011 Pressemeddelelse DF: Godt at narkobilister nu bliver straffet hårdere

Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen, glæder sig over, at et flertal i Folketinget netop har vedtaget L101. L101 indeholder en række skærpelser på færdselsområdet med henblik på at forbedre trafiksikkerheden.

– Jeg er især glad for, at narkobilister nu bliver straffet hårdere. Der var oprindeligt lagt op til, at en bilist, der kører i narkopåvirket tilstand, skulle straffes, som havde vedkommende en promille på 0,51. Det giver blot en betinget frakendelse af kørekortet. Nu har Dansk Folkeparti sikret, at narkokørsel skal sidestilles med en promille på 1,21, og så ryger kørekortet altså, siger Kim Christiansen.

Kim Christiansen peger på, at den skærpede straf sender et klart signal om, at samfundet under ingen omstændigheder accepterer bilkørsel under narkopåvirkning.

– Jeg kan dog undre mig over, at Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti ikke ønskede at skærpe straffen for narkokørsel, som Dansk Folkeparti nu har fået igennem. Man skulle næsten tro, at de to partier synes, at det er i orden at køre rundt i en hashtåge eller under påvirkning af kokain, siger Kim Christiansen.

Kim Christiansen opfordrer desuden politiet til at prioritere kliniske test, således at der bliver foretaget flere kliniske test af bilister, der mistænkes for at være narkotikapåvirkede.

Rul til toppen