fbpx

DF: Handicapsvigt i Københavns Kommune rejses i Folketinget

Christiansborg, lørdag den 16. marts 2013/KBE

PressemeddelelseDF: Handicapsvigt i Københavns Kommune rejses i Folketinget

Dansk Folkepartis handicapordfører, Karina Adsbøl, reagerer med stor overraskelse og vrede over, at Københavns Kommune i årevis har tilladt, at tre borgere med handicap blev låst inde og videoovervåget på bostedet Møllen ved Kalundborg, uden at socialforvaltningen greb ind. Karina Adsbøl vil nu rejse sagen overfor socialminister Karen Hækkerup (S) med henblik på at få en redegørelse, og for at få afklaret, om den slags svigt kan gå upåtalt hen.

– Jeg er dybt rystet over, at vi år 2013 stadigvæk skal høre om den slags forfærdelige sager, hvor vores handicappede medborgere bliver udsat for groft omsorgssvigt, oven i købet på et offentligt støttet bosted, hvor man skal forestille sig at tage vare på beboere med handicap. Jeg er dybt forundret over, at Københavns Kommune endnu engang har rodet sig ud i en skandalesag, hvor tre medborgere med handicap har været låst inde og videoovervåget i årevis på bostedet Møllen ved Kalundborg, siger Karina Adsbøl.

– Sagen om svigtet af de tre københavnske beboer med handicap på bostedet Møllen ved Kalundborg, er dybt uacceptabelt, og det er decideret skræmmende, at svigtet tilsyneladende har stået på i fem år, før kommunen langt om længe, men alt for sent, greb ind. Denne sag bør have konsekvenser for Københavns Kommune, hvorfor jeg indkalder socialminister Karen Hækkerup (S) i et samråd om sagen, hvor hun må forklare, hvad hun vil gøre for at undgå, at den slags pågår og gentager sig i fremtiden, siger Karina Adsbøl.

Rul til toppen