fbpx

DF: Har børn ikke ret til privatliv?

Pressemeddelelse

DF: Har børn ikke ret til privatliv?

Familieordfører for Dansk Folkeparti, Mette Hjermind Dencker, er både rystet og forarget over dagens nyhed om at tusindvis af forældre, har downloadet overvågningsudstyr, så de kan kontrollere deres børns mobiltelefoner. Udstyr, som gør forældrene i stand til via deres mobiltelefon at se, hvor barnet opholder sig og kontrollere børnenes SMSer.

– Jeg synes faktisk det er skræmmende, at så mange forældrepar vælger denne elektroniske form for overvågning. Det er for mig meget grænseoverskridende, at forældre går ind og på den måde systematisk kontrollerer deres børns liv, siger Mette Hjermind Dencker.

Hun vil tage kontakt til socialminister Karen Hækkerup (S) for at få svar på, om ministeren ikke mener, at børn også har krav på et vist niveau af privatliv.

– Selvfølgelig skal vi som forældre have lov til at holde øje med vores børn. Derfor laver man aftaler med sine børn om hvor de er henne, hvornår de skal være hjemme, og spørger måske også til, hvem de skriver sammen med på mobilen. Men at gå ind og montere en GPS i sit barns mobiltelefon og en dippedut som fortæller hvornår og hvad et barn skriver i en SMS, det synes jeg simpelthen er en total mangel på tillid overfor barnet, siger Mette Hjermind Dencker.

Hun peger på, at der kan være tilfælde, hvor det kan være fornuftigt at overvåge børn. I tilfælde hvor børn har særlige behov, hvor det kan være til fare for banet, hvis der ikke bliver holdt øje med dem.

– Men at sætte tusindvis af normalt velfungerende børn under 24-timers elektronisk overvågning, det er da et sygdomstegn i samfundet. Forholdet mellem forældre og børn bør bygge på tillid og respekt Børn skal opdrages – ikke overvåges af en mobiltelefon. Hvis man overlader den slags til elektronisk udstyr, så ender vi med en helt generation af unge, som ikke kender til menneskelig tillid, og som giver forældrene og resten af samfundet fingeren, fastslår Mette Hjermind Dencker.

Rul til toppen