fbpx

DF: Hjælp hjemløse i vinterkulden

Christiansborg den 5. januar 2010

Pressemeddelelse

DF: Hjælp hjemløse i vinterkulden

Dansk Folkepartis socialordfører, Martin Henriksen (DF), opfordrer borgere og myndigheder til at være særligt opmærksom i forhold til hjemløse i vinterkulden. Martin Henriksen vil ligeledes via socialudvalget stille spørgsmål til socialminister Karen Ellemann (V), og spørge om myndighederne eventuelt i samarbejde med frivillige organisationer bør etablere et nødberedskab, der fremadrettet træder i kraft ved meget lave minusgrader. To hjemløse er allerede omkommet på grund af frosten, så kuldetruslen mod denne udsatte gruppe er desværre ganske reel.

– Vi kan naturligvis ikke tvinge nogen ind på et herberg, hvis de ikke vil. Nogle hjemløse vil jo gerne leve på gaden. Men der bør være særlig opmærksomhed i forhold til hjemløse, når det er rigtig koldt. Det er en god gerning, og det er noget, som alle kan hjælpe med. Jeg kan se, at det bliver meget koldt de kommende nætter, så igen vil jeg indtrængende opfordre borgerne og myndigheder til at holde et vågent øje med de hjemløse, siger Martin Henriksen.

Martin Henriksen understreger, at hjælpen skal rettes mod danske hjemløse.

– Der er især i Københavnsområdet mange hjemløse fra det tidligere Østeuropa, og dem må vi se på, hvordan vi kan få tilbage til deres hjemlande. Jeg ved, at private hjælpeorganisationer gerne vil hjælpe udenlandske hjemløse, men det betyder, at de bliver i landet frem for at tage tilbage. Det er sikkert bedre, at være hjemløs i København end i for eksempel Krakow, men det duer ikke, at hjemløse fra hele Europa kommer herop og gør livet surt for danske hjemløse. Og det er et problem, som jeg også vil se nærmere på, siger Martin Henriksen.

Rul til toppen