fbpx

DF: Højere boligskat skaber usikkerhed for familiernes økonomi

Christiansborg, den 26. januar 2012 Pressemeddelelse

DF: Højere boligskat skaber usikkerhed for familiernes økonomi

Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl, ser med dyb bekymring på &eacuten af OECDs nye økonomiske anbefalinger til dansk økonomi, som blev præsenteret på et pressemøde her til formiddag, hvor også økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) deltog. Som det helt store slagnummer lægger OECD således op til, at boligskatten skal hæves, hvilket er en farlig medicin i disse tider.

– Vi lever i en tid, hvor familiernes økonomi er under pres. Uroen på arbejdsmarkedet og regeringens varslede afgiftsstigninger de kommende år skaber utryghed og usikkerhed i mange hjem. Dette har også forstærket den negative udvikling på boligmarkedet, hvor der stort set ikke længere handles boliger. Et forslag om at indføre højere boligskat vil føre til en forlængelse af den periode, hvor boligmarkedet ligger underdrejet, siger Kristian Thulesen Dahl, som frygter, at regeringen vil tage forslaget med i en kommende skattereform til trods for, at S og SF har afgivet løfte om, at boligskatten fredes i denne valgperiode –og selvom Margrethe Vestager i dag har givet lignende indikationer herom.

– Det er jo ingen hemmelighed, at De Radikale gerne ser, at boligskatten hæves. Det nævnte Margrethe Vestager også under forårets forhandlinger om 2020-pakken. Så man kan frygte, at det stille og roligt vil lykkes hende at presse S og SF til at begå endnu et løftebrud af de helt store i forbindelse med skattereformen, siger DFs gruppeformand.

Kristian Thulesen Dahl roser dog store dele af OECDs økonomiske anbefalinger, som overordnet set bakker op om den førte økonomiske politik de seneste år, hvor det daværende flertal var ved magten.

– OECD nævner, at dansk økonomi generelt set har været i god form siden krisen brød ud, og det skyldes joprimært, at vi sikrede, at Danmarks nettogæld var betalt, før krisen indtraf, siger Kristian Thulesen Dahl, som herudover synes godt om OECDs visioner om bl.a. at styrke konkurrenceevnen, strammere greb over for kommuner, som ikke overholder budgetter, samt skattelettelser på arbejde – dog med en socialt afbalanceret profil.

Rul til toppen