fbpx

DF: Hurtigere sagsbehandling af dyreværnssager

Christiansborg 6. januar 2010.

Pressemeddelelse

DF: Hurtigere sagsbehandling af dyreværnssager

Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører, Marlene Harpsøe vil nu gå til Justitsministeren og få ministerens forklaring på, hvorfor der ofte skal gå flere år, før der falder dom i sager om grov dyremishandling og vanrøgt. Marlene Harpsøe kræver hurtigere sagsbehandling.

Det sker på baggrund af en artikel i BT 6. januar 2010 om endnu en grov sag om dyremishandling.

Der er tale om døde får, der blot er blevet lagt i en bunke, mens endnu levende får har skab og henslæber tilværelsen under uhumske forhold. Dyremishandlingen blev afsløret allerede i 2009, men trods påtaler, har dyremishandleren intet gjort for at bedre dyrenes forhold. Alligevel kan der gå op til to år, før der falder dom i sagen.

– Det er dybt uacceptabelt, at der skal gå så lang tid før der foreligger en dom. Det berører mig dybt, at dyrene i mellem tiden fortsat kan mishandles, fordi ejeren, der samtidigt er sigtet, ikke forbedrer dyrenes forhold.

Marlene Harpsøe mener desuden, at justitsministeren bør indføre tidsfrister for sagsbehandlingstiden i dyreværnssager.

– Det er ikke første gang vi hører, at dyreværnssager bliver lagt nederst i bunken. Det er på tide at prioritere disse sager højere, og en simpel måde at gøre det på er at sikre, at der er en frist for, hvor lang sagsbehandlingstiden må være. To års sagsbehandlingstid er en evighed for de dyr, der lider imens sagen står på, siger Marlene Harpsøe.

Derudover mener Marlene Harpsøe, at ministeren må sikre, at der bliver mulighed for midlertidigt at frakende en person retten til at have med dyr at gøre i sager om grov dyremishandling.

– Justitsministeren har for længe tid siden lovet at ændre lovgivningen, så personer der er sigtet for grov dyremishandling kan fratages retten til at have med dyr at gøre indtil dommen er afsagt. Ministeren må sørge for at ændre ord til handling. Det vil kunne hjælpe de mange dyr, der i dag fortsat mishandles, mens gerningsmandens sag behandles.

Marlene Harpsøe, MF, Dansk Folkeparti

Rul til toppen