fbpx

DF: Hvad med de udenlandske lastbilchauffører?

Pressemeddelelse

<:&#36340&#378>

DF: Hvad med de udenlandske lastbilchauffører?

Dansk Folkepartis trafikordfører,Kim Christiansen, mener de udenlandske lastbilchauffører slipper for let udenom, i den seneste tids debat om lastbilchaufførers overholdelse af køre- og hviletider.

– Senest så vi, at der blev stoppet 125 lastbiler ved en politirazzia ved Aalborg, hvor mere end 100 af chaufførerne fik en bøde. Det er jo helt og aldeles uhørt. Jeg kan dog ikke lade være med at spekulere på, om der var tale om danske eller udenlandske chauffører, siger Kim Christiansen.

Han beder derfor justitsminister Lars Barfoed svare på, om hvor mange af de chauffører der fik en bøde ved razziaen i Aalborg, der var udenlandske chauffører.

– Jeg siger ikke, at de udenlandske chauffører er værre eller bedre end de danske er. Jeg synes dog det er relevant at kende tallene. Viser det sig, at der er en stor procentdel udenlandske lastbilchauffører imellem, så synes jeg det er et problem, som politiet bør være mere opmærksom på, siger Kim Christiansen.

Viser det sig, at politiet kun retter deres razziaer mod de danske chauffører, så vil det også være et problem, somKim Christiansen vil tage fat i.

– Enhver som har kørt på de danske motorveje ved, at der kører en stor procentdel udenlandske, især polske, lastbiler på de danske veje. Det hjælper jo ikke, at man opdrager danske chauffører til at overholde reglerne, samtidig med at de udenlandske chauffører ikke omfattes af indsatsen. Det øger på inden måde trafiksikkerheden, siger Kim Christiansen.”

Rul til toppen