fbpx

DF: Hvor mange milliarder vil S-SF bruge?

Pressemeddelelse

DF: Hvor mange milliarder vil S-SF bruge?

Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Colette Brix, ryster på hovedet af, at Socialdemokratiet nu melder ud, at de vil etablere endnu en såkaldt erhvervsstøtteordning i forbindelse med Politikens historie om, at flere virksomheder meddeler, at de mangler kvalificeret arbejdskraft, fordi danske ledige ikke kan komme på de såkaldte AMU-kurser.

– Efter min mening skal vi væk fra alle de erhvervsstøtteordninger. Det handler om, at virksomhederne skal have ordentlige rammebetingelser. Og som så mange gange før, vil S-SF ikke fortælle noget om, hvor pengene til dette forslag skal komme fra. Det er efterhånden ved at være en parodi, siger Colette Brix.

Colette Brix erklærer sig desuden klar til at se på, om der er noget, der kan gøres bedre i forhold til AMU-kurserne.

– Vi skal selvfølgelig lytte til erhvervslivet og de ledige, hvis de siger, at der er problemer med den nuværende ordning. Når vi hører virksomheder fortælle, at de må ansætte polske medarbejdere, fordi ledige danskere ikke kan komme på et relevant kursus, så skal vi naturligvis undersøge det. Hvis der for eksempel er akut mangel på svejsere, så kan det jo være, at det er muligt at sikre, at svejsekurser i højere grad bliver tilgængelige for de ledige, siger Colette Brix.

Colette Brix understreger, at Genopretningspakken, som regeringen og Dansk Folkeparti vedtog i 2010, naturligvis står ved magt.

– Det handler ikke om, at vi skal bruge flere penge. Slet ikke. Det handler om, at vi skal lytte til virksomhederne og de ledige og så se på, om der er noget, vi kan gøre bedre og smartere, siger Colette Brix.

Rul til toppen