fbpx

DF: Hykleri fra svensk handelskammer

Pressemeddelelse

DF: Hykleri fra svensk handelskammer

– Det er hykleri ud over alle grænser, siger Dansk Folkepartis medlem af Nordisk Råd, Henrik Brodersen, i en kommentar til, at de svenske handelskamre har opfordret den svenske regering til at gribe ind over for den danske grænsekontrol.

– Sverige praktiserer selv grænsekontrol – ikke alene ved Øresundsbroen men også ved grænsen mellem Norge og Sverige. Der har jeg selv kørt over grænsen flere gange, og det foregår ved, at man sænker hastigheden, og så får man et lille nik fra tolderen og kan så køre videre. Det er simpelthen ikke rigtigt, når handelskamrenes direktører siger, at den svenske toldkontrol kun foregår, når der er en konkret mistanke, siger Henrik Brodersen.

Henrik Brodersen understreger, at det er ren chikane, når handelskamrene vil have, at den svenske regering skal afvise, at danske toldere kan operere på den svenske side af Øresundsbroen.

– Det vil jo være helt skørt, hvis vi skal til at opbygge en grænseovergang lige før Øresundsbroen, når bilerne alligevel stopper, når de skal betale for at komme over Øresundsbroen, og når man har passeret betalingsanlægget i Sverige, er der jo ligesom ingen chance for at tage en anden vej. Den tilfældighed, at betalingsanlægget ligger i Sverige, skal jo ikke forhindre Danmark i at udføre kontrol ved grænsen, siger Henrik Brodersen.

Henrik Brodersen siger, at handelskamrenes holdning udgør en udfordring for det gode naboskab.

– Det er helt uholdbart, at handelskamrene kritiserer Danmark for noget, Sverige selv praktiserer. Den svenske finansminister Anders Borg har taget vel imod det danske initiativ, og han har også sagt, at det jo er, hvad Sverige selv gør. Der var overhovedet ingen debat om grænsekontrollen, da Nordisk Råd for nylig blev orienteret herom. Sverige får også gavn af den danske grænsekontrol, som kan stoppe kriminelle og illegale grænseoverløbere i deres forsøg på at nå til Sverige, konkluderer Henrik Brodersen.

Rul til toppen