fbpx

DF i Nordisk Råd: Vi skal ikke anerkende Palæstina som en selvstændig stat og støtte terroristerne i Hamas

Pressemeddelelse

DF i Nordisk Råd: Vi skal ikke anerkende Palæstina som en selvstændig stat og støtte terroristerne i Hamas

– Danmark skal ikke anerkende Palæstina som en selvstændig stat, før der er forhandlet en aftale på plads direkte mellem Israel og palæstinenserne, der som en selvfølge baserer sig på Israels ret til at eksistere som en stat med sikre grænser. Det kan under ingen omstændigheder komme på tale at anerkende Palæstina så længe, der blandt de palæstinensiske magthavere findes et ønske om at udslette Israel, og så længe terrororganisationen Hamas sidder på magten i dele af de palæstinensiske områder.

Så klare er ordene fra Dansk Folkepartis ordfører for Nordisk Råd, Mikkel Dencker, før debatten i den svenske Riksdag her til aften, hvor den årlige session i Nordisk Råd afholdes, og hvor spørgsmålet om palæstinensisk selvstændighed er på dagsordenen.

Palæstina er på dagsordenen, fordi den Venstresocialistiske Grønne partigruppe har fremsat et forslag om, at de nordiske landes regeringer i samlet flok skal anerkende Palæstina som en selvstændig stat, sådan som den nyvalgte socialistiske svenske regering har tilkendegivet, at den agter at gøre.

– Dansk Folkeparti er arge modstandere af dette forslag. Det er principielt forkert at anerkende en stat, som i realiteten ikke eksisterer, og i praksis vil det kun bidrage til yderligere at vanskeliggøre en i forvejen kompliceret fredsproces, idet det vil blive set som en grov provokation af Israel og USA, siger Mikkel Dencker.

– Og hvordan kan man anerkende Palæstina som en selvstændig stat, når en terrororganisation sidder på magten i Gaza? Det giver ingen mening, og det vil blive opfattet som en moralsk håndsrækning til morderne i Hamas, fastslår Mikkel Dencker.

– Jeg håber og tror, at flertallet af de nordiske politikere på sessionen vil agere fornuftigt og afvise dette uansvarlige forslag. Og hvis forslaget imod forventning skulle blive vedtaget, så vil jeg indtrængende opfordre den danske regering til at afvise det, siger Mikkel Dencker.

Rul til toppen