fbpx

DF inddrager minister i sagen om opholdsstedet Herkules

Nykøbing Falster, søndag den 26. juni 2011 Pressemeddelelse

DF inddrager minister i sagen om opholdsstedet Herkules

Dansk Folkepartis medlem af Socialudvalget, Ren&eacute Christensen, som tidligere har været efterskolelærer, er oprørt over de forhold på opholdsstedet Herkules, som DR-programmet ”Isolation, straf og ydmygelse” afdækkede søndag aften.

– Det er jo for eksempel ifølge en jurist klart ulovligt, når de unge bruges som gratis arbejdskraft til at istandsætte ejernes private boliger. Desuden er der også noget galt, når de unge ikke har fået den skolegang, som Herkules har lovet og er blevet betalt for. Det er jo helt uacceptabelt, siger Rene Christensen.

Rene Christensen vil derfor, så snart det er muligt, rette henvendelse til Socialminister Benedikte Kiær (K) for at få en redegørelse om forholdene på opholdsstedet Herkules. Redegørelsen skal også inddrage opholdsstedets økonomiske forhold.

– Vi poster 14 milliarder kroner hvert år i anbringelser af børn og unge, og vi skal være sikre på, at de penge bliver brugt rigtigt. Pengene skal jo komme de udsatte børn og unge til gode, det er det, der er meningen, siger Rene Christensen.

Rene Christensen tilføjer, at selv om Barnets Reform, der trådte i kraft fra 1. januar 2011, betyder, at kommunerne skal lave uanmeldte besøg, og at der er blevet indsat en bestemmelse om, at der skal føres tilsyn med den pædagogiske målsætning hos opholdssteder, så betyder det ikke, at der ikke fortsat skal holdes nøje øje med området fra Folketingets side.

Rul til toppen