fbpx

DF indkalder justitsminister til haste-forespørgselsdebat om anti-radikalisering

Christiansborg, torsdag den 19. marts 2015

PressemeddelelseDF indkalder justitsminister til haste-forespørgselsdebat om anti-radikalisering

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, indkalder nu justitsminister Mette Frederiksen (S) til en hasteforespørgselsdebat i Folketinget om radikalisering i fængslerne. Ifølge justitsministeren er hver femte af de personer, der tager til Syrien og kæmper for IS, tidligere straffede. Det kalder på en markant og kvalificeret indsats på området – både i fængslerne men så sandelig også uden for.

– Vi ved, at der finder en radikalisering sted blandt unge, dømte muslimer i landets fængsler. Det er uomtvisteligt. Nu går øvelsen så på, at vi skal handle på den viden, som vi har. Og her er det på ingen måde nok bare at sætte sig ned i en rundkreds med de indsatte og snakke om tingene. Der skal meget mere til, og det er det, som justitsminister Mette Frederiksen (S) skal forholde sig til under forespørgselsdebatten, siger Peter Skaarup.

Peter Skaarup peger på, at de ekstremister, som er i landet, skal overvåges, stresses, fanges og fængsles, når de bryder loven. Desuden skal straffene på området skærpes, gerne med udvisning, når der er den mindste mulighed for dette. Endeligt skal islamistiske organisationer opløses og mosk&eacuteer lukkes.

– Terror og islamisme er, desværre, blodig alvor. Vores svar som samfund skal være tilsvarende alvorligt. Vi må vide, hvad regeringen vil. Jeg frygter, at regeringens svar på den alvorlige trussel er en masse hård snak fulgt op af lidt rundbordspædagogik i fængslerne. Det har været brugt så rigeligt, og det virker ikke, siger Peter Skaarup.

Peter Skaarup tilføjer, at han også ser en styrkelse af den præventive indsats, som en væsentlig del af terrorbekæmpelsen.

Rul til toppen