fbpx

DF indkalder minister i samråd for at få flere i slægtsanbringelse

Christiansborg, tirsdag den 17. maj 2011 Pressemeddelelse

DF indkalder minister i samråd for at få flere i slægtsanbringelse

Dansk Folkepartis socialordfører og formand for Folketingets Socialudvalg, Martin Henriksen, indkalder nu socialminister Benedikte Kiær (K) i samråd for at finde en løsning, der skal sikre, at flere udsatte børn anbringes hos for eksempel deres bedsteforældre eller hos andre i det nære netværk. DR’s TV Avisen har i flere dage bragt indslag, hvor det påvises, at kommunerne er for dårlige til at benytte sig af netværksanbringelse.

– Dansk Folkeparti har gentagne gange rejst dette spørgsmål overfor skiftende ministre, og vi har indgået flere aftaler, der skal sikre, at blandt andet bedsteforældre og det nære netværk bliver brugt, når den ulykkelige situation opstår, at en anbringelse er nødvendig. Men på trods af flere politiske aftaler slår det åbenbart ikke godt nok i gennem ude i kommunerne, siger Martin Henriksen.

Martin Henriksen kræver derfor handling fra socialministerens side.

– Nu må ministeren banke i bordet overfor kommunerne, så der sker noget. Slægtsanbringelse kan være en rigtig god løsning for barnet, fordi familie, uanset hvordan og hvorledes man vender og drejer det, betyder noget, og så er det faktisk også en billigere løsning. Det er faktisk svært at finde argumenter imod, siger Martin Henriksen.

Rul til toppen