fbpx

DF: Ja til bedre skatteligning – nej til at udhænge bestemte firmaer

Christiansborg, søndag den 30. oktober 2011/KBE

PressemeddelelseDF: Ja til bedre skatteligning – nej til at udhænge bestemte firmaer offentligt

Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær, ryster på hovedet af Socialistisk Folkepartis nye unge skatteminister Thor Möger Pedersens trussel om at hænge bestemt firmaer ud på internettet, fordi de ikke betaler den skat, han synes de skal. Dansk Folkeparti støtter naturligvis en bedre ligning af multinationale selskaber og alle andre selskabskonstruktioner, men er imod at hænge nogle bestemte selskaber ud og ikke andre, da det bærer præg af et ideologisk felttog og ikke en lovformelig tilgang til skattepolitikken.

– Som skatteordfører for Dansk Folkeparti synes jeg, at det er meget udansk, at en minister vil hænge enkelte firmaer til tørre i en offentlig gabestok. Det er ikke en metode, der er tradition for at bruge i Danmark, og jeg synes, det er en dårlig ide. Rent retssikkerhedsmæssig er det også et problem, fordi det faktum, at et givent selskab ikke betaler selskabsskat, ikke nødvendigvis betyder, at selskabet har begået noget ulovligt. Det kan f.eks. være, at firmaet giver underskud, eller har investeret mange penge i Danmark, hvilket gør at de har store fradrag og derfor ikke betaler selskabsskat, siger Dennis Flydtkjær.

– Der er dog givetvis nogle af de store selskaber, som burde betale selskabsskat i Danmark, så det er ganske fint, at der ansætte 160 mand mere i Skat til at se nærmere på dette, så længe det foregår i overensstemmelse med skattelovgivning. Jeg bakker fuldt ud op om bedre ligningssystemer, så vi fanger alle dem, som burde betale selskabsskat, herunder også danske selskaber, der snyder på vægtskålen, siger Dennis Flydtkjær, der dog tilføjer, at det er dybt uhensigtsmæssigt, hvis den nye socialistiske skatteminister af ideologiske årsager presser virksomheder til at flytte arbejdspladser ud af landet midt i en krisetid.

– Det giver dog på ingen måde mening at hænge &eacuten form for selskaber ud frem for en anden. Det er ganske enkelt ikke en retsstat værdigt. Jeg forventer og tror, at Skat altid gør sit bedste og forsøger at fange alle skattesyndere fra pizza-bageren i Odense, der måske undlader at betale noget moms over bilforhandleren på Østerbro, der måtte gennemføre for smarte leasingordninger via Tyskland til det multinationale selskab i Ørestaden, der for kreativt måtte flytte rundt på sine underskud mellem forskellige lande, men jeg vil insistere på lighed for loven for alle selskabskonstruktioner og borgere i det danske samfund, slutter, Dennis Flydtkjær.

Rul til toppen