fbpx

DF: Justitsministeren må forklare manglende kontrol i lufthavnen med illegale indvandrere

Pressemeddelelse

DF: Justitsministeren må forklare manglende kontrol i lufthavnen med illegale indvandrere

Afsløringerne af at ressourcemangel hos politiet betyder, at illegale indvandrere passerer uhindret gennem Københavns Lufthavn, selvom de åbenlyst ikke har lovligt ophold her i landet, er i dag genstand for et åbent samråd i Folketingets retsudvalg.

Det er Dansk Folkepartis gruppeformand og retsordfører, Peter Skaarup, der har bedt justitsminister Morten Bødskov (S) forklare, hvorfor regeringen ikke har gjort noget ved situationen for længst.

– Vi har hele tiden vidst, at der ville komme langt flere asylansøgere og illegale indvandrere til Danmark, når der kom en rød regering til. Det kommer dog alligevel som et chok, at BT i dag kan afsløre, at man direkte har instrueret politifolkene i Københavns Lufthavn om at lade illegale indvandrere passere uhindret ind i Danmark, stik imod sund fornuft, siger Peter Skaarup, der derfor vil inddrage dette aspekt i dagens allerede planlagte samråd om manglende kontrol med illegale indvandrere.

– Jeg vil i dagens samråd med justitsminister Morten Bødskov (S) forlange en fyldestgørende forklaring på, hvorfor man åbenbart har instrueret lufthavnspolitiet om at lade illegale indvandrere passere uhindret gennem grænsekontrollen i Københavns Lufthavn og samtidig få rettet op på forholdene, så menneskesmuglere og illegale indvandrere ikke i fremtiden betragter Danmark som et land, som enhver kan flyve til uden at risikere at blive tjekket af politi og myndigheder, siger Peter Skaarup.

Rul til toppen