fbpx

DF kalder sundhedsministeren i samråd om kræftpatienter

Christiansborg, søndag den 10. januar

Pressemeddelelse

DF kalder sundhedsministeren i samråd om kræftpatienter

Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, beder om at få sundhedsminister, Jakob Axel Nielsen i samråd, i sagen om de manglende kontaktpersoner til landets kræftpatienter. Nye undersøgelse har afsløret, at 57 % af kræftpatienterne aldrig bliver henvist til en kontaktperson på hospitalet, sådan som de ellers har lovkrav på. Kræftens Bekæmpelse har eksempler som viser, at de manglende kontaktpersoner har givet patienter unødig lang ventetider, komplikationer og i enkelte tilfælde dødsfald.

– Det er næsten ikke til at bære, at hospitalerne ikke vil række kræftpatienterne denne håndfuld hjælp, som beviseligt kan gøre sygdomsforløbet mindre kompliceret, siger Liselott Blixt.

Hun vil allerede mandag kalde sundhedsministeren i samråd, så der hurtigst muligt kan blive lavet en aftale om, hvordan man får hospitalerne til at overholde loven, og hjælpe patienterne.

– Det er på ikke et økonomisk spørgsmål. Det handler om lægernes indstilling. Hvis de føler sig fagligt forsmået over at kræftpatienter har en overordnet person til at koordinere og holde øje med behandlingen, ja så må lægerne altså lære at tænke nye veje. Det andet er på ingen måde acceptabelt, siger Liselott Blixt.

Rul til toppen