fbpx

DF-knofedt sætter aftryk på satspuljeaftale for sundhedsområdet

Christiansborg, onsdag den 16. november 2011

PressemeddelelseDF-knofedt sætter aftryk på satspuljeaftale for sundhedsområdet

– Det har været nogle drøje forhandlinger og der har været tidspunkter, hvor jeg ikke troede, at vi ville nå en løsning, siger en træt men lettet sundhedsordfører for Dansk Folkeparti, Liselott Blixt. Onsdag eftermiddag kom det til en aftale for satspuljemidlerne på sundhedsområdet.

Dansk Folkepartis førsteprioritet har hele vejen været at specialsygehuset Filadelfia i Dianalund kunne overleve. Liselott Blixt har været meget aktiv forkæmper for epilepsihospitalet, selv om det i sidste ende blev Enhedslisten og regeringen, som indgik en aftale for hospitalet – dagen efter at Dansk Folkepartis forhandlinger brød sammen.

– Det er jo bare politisk spil for galleriet, hvor regeringen hellere vil give æren for Filadelfia til Enhedslisten end til mig og Dansk Folkeparti. Det er selvfølgelig ærgerligt. Typisk for den røde regering, men det vigtigste for mig er, at Filadelfia overlever, siger Liselott Blixt.

En af DFs andre prioriteter var en aftale på området for spiseforstyrrede. Her har Dansk Folkeparti de sidste par år været med til at sætte penge af til døgnpladser og uddannelse på området. Denne gang har Dansk Folkeparti fået afsat 40 millioner. De 20 millioner skal gå til behandling af spiseforstyrrede som helhed. Samtidig vil der være en pulje på 20 millioner til spiseforstyrrelser som BED og bulimi, så der kan indhentes erfaringer fra projektet og evalueres. Det vil øge mulighederne for at indhente ny viden og skabe flere erfaringer på dette nye område indenfor spiseforstyrrelser.

Andre tiltag, som DF længe har kæmpet for, er handlingsplaner for medicinske patienter og på psykiatriområdet. Dette er nu vedtaget, sammen med en række andre gode tiltag, der skal sikre flere sengepladser og behandling for disse to grupper. Ikke kun på sygehusplan, men også tværfagligt, så det bliver muligt at hjælpe patienter i nærmiljøet. Desuden blev der afsat penge til en national oplysningskampagne om symptomerne på demens, hvilket passer fint sammen med de penge, der er sat af til videreførelse af Videncenter for Demens.

Seksuel sundhed har også fået en plads på satspuljen, som vil holde gang i mange af de gode projekter, som specielt unge mennesker har glæde af – som for eksempel Sexlinjen.

– Så alt i alt har Dansk Folkeparti fået en række vigtige punkter igennem. Mærkesager, som vi har kæmpet længe og hårdt for. Jeg har en klar fornemmelse af, at vores knofedt har sat aftryk på denne nye satspuljeaftale, slutter Liselott Blixt.

Rul til toppen