fbpx

DF: Kommuner sylter hjerneskadede

Pressemeddelelse

DF: Kommuner sylter hjerneskadede

Hjerneskadede bliver ladt i stikken af kommunerne, hvor sagsbehandlere, der ikke har specifik viden om netop hjerneskader, bare kigger på hjerneskadede og derefter parkerer dem med prædikatet psykisk syge, sender folk i jobtræning i stedet for i genoptræning og i det hele taget begår alt for mange fejl.

– Det er bare ikke godt nok, raser Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt.

– Jeg er ikke ude efter den enkelte kommunale medarbejder, men derimod de kommunale ledelser. Årsagen er, at DF allerede i 2008 fik vedtaget en handleplan på området. Desuden fik DF afsat 200 millioner kroner på finansloven 2010 til behandling af hjerneskadede. Det beløb blev fordoblet i 2020 planen på foranledning af løsgængeren Pia Christmas Møller – blandt andet i samarbejde med DF.

– De 400 mio. kr. blev givet til kommunerne på betingelse af, at de skulle bruges til samarbejde med hjerneskadecentrene, som skulle hjælpe kommunerne til at få mere viden om behandlingen på området.

Jeg vil sige det ligeud: Det er noget svineri, at kommunerne ikke er kommet i gang. Vi har jo fået sat gang i en lang række indsatsområder. Her er hjerneskadecentret på Amager, centret i Vejle og Glostrup Sygehus spydspidser. Men der er over hele landet øvrige ekspertiser, som kommunerne skal konsultere.

– Jeg vil holde den kommende sundhedsminister op på nævnte aftaler og økonomi. Vi skal sikre de centre, som allerede fungerer, og så må kommunerne altså til at tage sig sammen. Hellere i dag end i morgen, siger Liselott Blixt.

Rul til toppen