fbpx

DF kræver at socialministeren sætter en stopper for voldspædagogik på døgninstitutionen Solhaven

Christiansborg, mandag den 27. februar 2011

PressemeddelelseDF kræver at socialministeren sætter en stopper for voldspædagogik på døgninstitutionen Solhaven

Dansk Folkepartis ordfører for social- og forældreansvarsloven Ren&eacute Christensen har kaldt socialminister Karen Hækkerup (S) i samråd i dag, mandag, i sagen om ungdomsinstitutionen Solhaven i Vesthimmerland. TV Avisen bragte søndag aften et indslag, hvor anbragte unge på stedet fortalte, hvordan de ansatte på institutionen udsætter dem for voldelige overfald og overgreb som led i stedets såkaldte pædagogiske arbejde.

– Det var tragisk at høre de unge fra Solhaven fortælle om forholdene og det skal stoppes omgående. De fleste af de unge mennesker har i forvejen en barndom med vold og overgreb bag sig, og det retter man altså ikke op på, ved at udsætte dem for yderligere vold og overgreb. Der skal helt andre pædagogiske redskaber til, som skaber tillid og tryghed hos de unge. Det er en skandale, at den slags har kunnet finde sted, samtidig med at kommunerne har betalt Solhaven hundredtusindvis af kroner for at drage omsorg for de unge, siger Ren&eacute Christensen.

Så sent som i sidste uge fremsatte Ren&eacute Christensen et forslag i Folketinget om oprettelse af et socialt rejsehold, som kan rejse rundt i landet og bistå kommunerne i sager om overgreb og vanrøgt af børn og unge. Forslaget fik stor ros fra alle sider, men blev alligevel stemt ned.

– Historien om forholdene på Solhaven viser med alt tydelighed, at der må handles her og nu. Ministeren må sørge for, at der bliver ført opsyn med institutionerne. Samtidig må man også gøre en ekstra indsats for at sikre, at de personer, som arbejder med denne yderst udsatte gruppe børn og unge, er fagligt og menneskeligt kvalificeret til opgaven. Hvis kommunerne ikke kan magte opgaven, vil det være oplagt at lade en mobil opsynsenhed tage sig af opgaven.

– Socialministeren må træde i karakter og sørge for, at landets døgninstitutioner for anbragte børn og unge drives på en måde, som børnene og de unge kan være tjent med. Der bruges årligt ca. 15 milliarder kroner på børn og unge anbragt udenfor hjemmet, men kvaliteten halter tydeligvis. Derfor skal der ageres hurtigt fra politisk hold. Ellers svigter vi de anbragte børn og unge, fastslår Ren&eacute Christensen.

Rul til toppen