fbpx

DF kræver forklaring på islamist-møde

Pressemeddelelse

DF kræver forklaring på islamist-møde

Dansk Folkepartis næstformand og retsordfører, Peter Skaarup, kræver nu en forklaring fra to ministre vedrørende aftenens møde med den pakistanske islamist Tahir ul-Qadri, som Nydansk Ungdomsråd, der finansieres af tipsmidlerne og Social- og integrationsministeriet, har arrangeret.

– Jeg har meget vanskeligt ved at forstå, hvorfor PET skal deltage som oplægsholdere i et møde med en pakistansk islamist, når social- og integrationsminister Karen Hækkerup selv som regeringens repræsentant har meldt afbud ledsaget af en meddelelse om, at hun ikke ønsker at mødes med den person, der er arkitekten bag Pakistans blasfemi-lovgivning, siger Peter Skaarup, der derfor kræver, at justitsminister Morten Bødskov forklarer PETs deltagelse i mødet og regeringens slingrekurs i sagen.

Efter Peter Skaarups opfattelse kalder mødet også på en forklaring fra social- og integrationsminister Karen Hækkerup selv.

– Det er jo i sig selv besynderligt, at ministeren melder afbud til et møde, som en organisation, ministeriet selv finansierer, arrangerer med den begrundelse, at hun ikke vil være i selskab med en af mødedeltagerne, siger Peter Skaarup.

Peter Skaarup påpeger også problemet i, at Nydansk Ungdomsråd inviterer en forbenet islamist til et møde om radikalisering.

– Nydansk Ungdomsråd er sat i verden for at fremme integrationen. Alligevel vælger foreningen at invitere en velkendt islamist. Jeg ved godt, at ul-Qadri ikke er tilhænger af at anvende terrorisme for at opnå målet om et islamisk verdensherredømme baseret på sharia. Men målet om global sharia deler han. Det er i sig selv et radikalt budskab. Radikalisering kan ikke begrænses til kun at handle om unge muslimer, der vil bruge vold og terror som middel til at gennemtrumfe sharia – det må også handle om unge muslimer, der rent faktisk ønsker at indføre sharia i Danmark med alt hvad dertil hører af håndsafhugning, stening og kvindeundertrykkelse, siger Peter Skaarup.

– Det er meget bekymrende, hvis det er Nydansk Ungdomsråds signal med det her møde, at sharialovgivning er i orden. Hvis det ikke er tilfældet, så har de i hvert fald udvist eklatant dårlig dømmekraft, siger Peter Skaarup, der nu vil bede social- og integrationsministeren om at forklare, hvorvidt hun stadig har tillid til Nydansk Ungdomsråd og om hun synes det er i orden, at foreningen bruger skatteydermidler på at invitere en islamist til landet.

Rul til toppen