fbpx

DF kræver forklaring på livsfarlige vilkår for respirationspatienter

Pressemeddelelse

DF kræver forklaring på livsfarlige vilkår for respirationspatienter

Dansk Folkepartis handicapordfører Karina Adsbøl og sundhedsordfører Liselott Blixt har i dag indkaldt socialminister Karen Hækkerup og sundhedsminister Astrid Krag i samråd om de livsfarlige vilkår, der bydes respirationspatienter. Respirationspatienter, der i hjemmet er afhængig af, at en handicaphjælper kan håndtere respiratoren oplever ofte, at hjælperen ikke er i stand til dette på grund af manglende uddannelse. Det skal de to ministre forklare i dag.

– Det er rystende, at der ikke foregår en systematisk oplæring af handicaphjælperne i betjeningen af respirationsapparater. Det kan risikere at ende i potentielt livstruende situationer, når handicaphjælperen ikke er fortrolig med apparatet, siger Karina Adsbøl, der efterlyser, at regionerne påtager sig ansvaret for oplæringen af handicaphjælperne.

I øjeblikket oplæres mange handicaphjælper ved sidemandsoplæring – og det er ikke acceptabelt, når det handler om et apparat, der er afgørende for patienternes overlevelse, siger Karina Adsbøl:

– I Dansk Folkeparti kræver vi, at sundhedsministeren pålægger regionerne at løfte denne opgave, så vores respirationspatienter kan føle sig trygge i deres eget hjem. Vi har haft alt for mange problemer med regionernes håndtering af respirationspatienter. Det skal være slut nu, siger Karina Adsbøl.

Rul til toppen