fbpx

DF kræver hjælp til kloakering

Pressemeddelelse

DF kræver hjælp til kloakering

Mange tusind danskere er uforskyldt kommet i en økonomisk klemme som følge af kravet om kloakering i det åbne land. Årsagen er, at den økonomiske krise har betydet, at det er vanskeligt at låne hos både banker og realkreditinstitutter til at få finansieret den lovbefalede kloakering. Det stiller folk i en umulig situation, som Miljøministeren må se at få ændret.

DF bragte sagen op 11. april i år. Og ministeren lovede et svar senest 1. oktober. Men svaret – og en løsningsmodel, er endnu ikke kommet.

Derfor bliver ministeren nu igen forespurgt om en løsning. Så vi kan nå vores miljømål, men ikke sætte borgerne på gaden.

­-DF har ellers angivet flere løsningsmuligheder. Blandt andet har vi foreslået, at ministeren etablerer en mulighed for, at staten kan lægge ud og foretage en tinglysning på den enkelte ejendom som sikkerhed for udlægget, siger medlem af miljøudvalget MF Ren&eacute Christensen, Dansk Folkeparti.

-Danskere, der ikke har råd­ og ikke kan låne til at få foretaget den krævede kloakering, som kan koste op til 60.000 kroner, risikerer politianmeldelser og bøder. Det kan vi ganske enkelt ikke være bekendt.

Så jeg forventer, at ministeren kommer på banen hurtigt med en løsningsmodel for de tusindvis af danskere, som uforskyldt er kommet i økonomisk klemme, siger Ren&eacute Christensen.

Rul til toppen