fbpx

DF kræver indenrigs-forbindelser fortsat midlertidigt af Cimber

Pressemeddelelse

DF kræver indenrigs-forbindelser fortsat midlertidigt af Cimber

Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby, kræver, at der inden for maksimalt en uge findes en løsning, der kan sikre indenrigstrafikken med fly efter Cimber-Sterlings konkurs i dag. Hvis det ikke sker, må Cimber-Sterling bemyndiges til at flyve videre på de berørte indenrigsruter, hvor selskabet er det eneste flyselskab, mener Dansk Folkeparti.

– Det her er ødelæggende for dansk erhvervsliv. Vi kan ikke leve med en situation, hvor indenrigstrafikken i Danmark ligger bomstille i længere tid, siger Hans Kristian Skibby, der peger på at flere pendlere blandt andet fra Bornholm er afhængig af flytrafik for at kunne passe deres arbejde.

– Nu må vi give flyselskaberne en uges tid til at finde ud af om ruterne kan genetableres lynhurtigt. Hvis der ikke er sket noget inden en uge, må staten gå ind og sikre beflyvningen af de ruter, hvor kun Cimber-Sterling tidligere har fløjet f.eks. til Bornholm og Sønderborg, siger Hans Kristian Skibby.

Hans Kristian Skibby vil nu rette henvendelse til transportministeren for at sikre, at man i Transportministeriet forbereder en løsning på situationen, hvis flyselskaberne ikke selv kan håndtere det.

– Så vidt jeg har forstået er der ikke tale om tabsgivende virksomhed, når det handler om de danske indenrigsruter. Derfor mener jeg, at man bør kunne bemyndige kurator til at fortsætte beflyvningen og indtægterne herfra skal så gå i konkursboet, siger Hans Kristian Skibby.

Rul til toppen