fbpx

DF kræver kulegravning af arbejdskraftindvandring

Pressemeddelelse

DF kræver kulegravning af arbejdskraftindvandring

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, forlanger nu, at regeringen på baggrund af en undersøgelse fra Centre for Economic and Business Research iværksætter en kulegravning af konsekvenserne af de forskellige ordninger, der muliggør arbejdskraftindvandring til Danmark.

– Sådan som jeg ser det, er den pågældende undersøgelse ufatteligt enøjet. Der tages slet ikke højde for, at de indvandrere, der kommer til Danmark via EU/EØS-aftalen, green card-ordningen m.fl. risikerer at tage jobs som danske ledige lige så godt kunne have bestredet. Vi ved fra tidligere undersøgelser at op imod halvdelen af de personer, der kommer hertil på greencard-ordningen og som på papiret har høje uddannelser, ernærer sig i Danmark ved ufaglært arbejde som danske ledige lige så godt kunne have taget, siger Martin Henriksen.

Martin Henriksen stiller dermed spørgsmålstegn ved undersøgelsen, der peger på, at hver højtuddannet udlænding, der kommer til Danmark bidrager med 1,9 millioner kroner i gennemsnit.

– Det resultat dækker givetvis over meget store forskelle. Vi bliver nødt til at se på hver enkelt ordning for sig og vurdere om den er til gavn eller til skade for Danmark. Hvis man ser isoleret på green card-ordningen, er jeg meget overbevist om, at den tilfører Danmark en masse arbejdskraft, vi dybest set ikke har brug for – modsat f.eks. forskerordningen. Vi bliver simpelthen nødt til at få luget ud i de ordninger, der betyder, at danske ufaglærte og nyuddannede danskere ikke får en fod inden for på arbejdsmarkedet. Derimod skal vi selvfølgelig beholde de ordninger, der handler om højt specialiserede arbejdskraft udefra. Men det at man har et papir med en uddannelse fra et universitet i Pakistan gør altså ikke nødvendigvis en egnet til at indgå på det danske arbejdsmarked, siger Martin Henriksen.

Martin Henriksen vil derfor nu rejse forslaget om en kulegravning af området over for beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.

– Regeringen må også være interesseret i – ud fra en økonomisk kalkule – at de udlændinge, der kommer til Danmark for at arbejde, er nogle der bidrager til det danske samfund og samtidig ikke holder danske ledige borte fra arbejdsmarkedet, understreger Martin Henriksen.

Rul til toppen