fbpx

DF kræver kulegravning af Brønderslev Kommune

Christiansborg, søndag den 28. februar 2010

Pressemeddelelse


DF kræver kulegravning af Brønderslev Kommune

Formanden for Folketingets socialudvalg, Martin Henriksen (DF), kræver nu via udvalget en større ministeriel undersøgelse af den socialdemokratiske Brønderslev Kommune. Det sker efter, at Berlingske Tidende oplyser, at kommunen var advaret om problemfamilien fra både lokale borgere og fra problemfamiliens tidligere bopælskommuner. Borgmester i Brønderslev, Lene Hansen (S), har ellers brugt de seneste dage på at klandre alle andre for den dybt ulykkelig sag, der endte med fjernelse af ni børn fra hjemmet. Det vækker mistanke om svigt i kommunens socialforvaltning, og muligvis i andre tilsvarende sager, mener Martin Henriksen (DF).

– Nu har alle involverede kommuner i sagen vasket deres hænder, og den der har vasket hænder hurtigst, er tilsyneladende den med de mest beskidte hænder. Lene Hansen (S) har enten ikke styr på sin kommune, eller også forsøger hun bevidst at manipulere, så fokus fjernes fra egne fejl. Uanset hvad er det uacceptabelt, og derfor skal Socialministeriet undersøge kommunen og finde svarene, siger Martin Henriksen.

Han frygter, at Brønderslev Kommune har andre borgerhenvendelser liggende på andre udsatte børn uden at have reageret.Rul til toppen