fbpx

DF kræver kulegravning af statslige støttekroner – skal modvirke skævvridning!

Christiansborg, lørdag den 27. marts 2010

Pressemeddelelse

DF kræver kulegravning af statslige støttekroner – skal modvirke skævvridning!

Dansk Folkepartis finansordfører, Kristian Thulesen Dahl, vil have en tilbundsgående kulegravning af, hvor pengene fra statens forskellige støtteordninger havner. Det drejer sig bl.a om de midler, som er øremærket forskning, innovation og udvikling. Blandt andet penge fra velfærdsaftalen fra 2006.

– Vi har en fornemmelse af, at støttekronerne ofte havner de samme steder i landet og dermed er med til at skævvride udviklingen. Det er stik imod vores ønske. Meningen må være, at ordningerne er med til at mindske skævheden mellem de forskellige områder i Danmark og ikke øge den, siger Kristian Thulesen Dahl.

Kristian Thulesen Dahl vil derfor nu rette henvendelse til finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) for at få en kulegravning af de forskellige statslige støtteordninger. Det skal være en samlet analyse med bidrag fra bl.a Videnskabsministeriet og Økonomi- og Erhvervsministeriet.

– Hvis det så viser sig, at støtteordningerne rammer skævt, så skal de ændres. Vi skal ikke have et Danmark, der kun samler sig om nogle ganske få byer. Vi skal have pengene fra statens støtteordninger ud og arbejde for udviklingen i de såkaldte yderområder, siger Kristian Thulesen Dahl.


Rul til toppen