fbpx

DF: Kulturskatte i Sverige skal hjem nu

Christiansborg, fredag den 1. april 2011/RT APRILSNAR DF: Kulturskatte i Sverige skal hjem nu – fakkeltog til Sverige på mandag
Dansk Folkepartis gruppeformand Kristian Thulesen Dahl kræver, at alle danske kulturskatte, som er i Sverige, kommer tilbage til Danmark straks. For at understrege alvoren, vil DF’s gruppeformand på mandag stille sig i spidsen for et fakkeltog med DFs folketingsgruppe til Sverige!Meldingen kommer efter, at det forleden lykkedes at få Jyske Lov tilbage på danske hænder.- Nu må Sverige levere alt, hvad de ligger inde med af danske kulturskatte tilbage til os inden sommer. Det tog flere år i forhold til processen omkring Jyske Lovs hjemvenden, men ventetiden på tilbagelevering af øvrige danske kulturskatte må være slut nu, siger Kristian Thulesen Dahl, som selv helt tilbage i 1990’erne rejste kravet i Folketinget om Jyske lov tilbage til Danmark. Og der bliver sat handling bag ordene mandag med det store fakkeltog:- Vi går i samlet flok mandag fra kl 17.00 over Øresundsbroen med endestation på Gustav Adolfs Torg i Malmø for at vise, at vi mener det her alvorligt, siger DFs gruppeformand.
Han opfordrer alle interesserede til at støde til DFs folketingsgruppe på vejen over sundet.
-Alle er velkomne til at bakke op om denne nødvendige sag. Vi har i øvrigt taget kontakt til det svenske parti Sverigedemokraterna, som i forbindelse med vores initiativ vil tage sagen op i den svenske Riksdag for at lægge yderligere pres på den svenske regering, slutter Kristian Thulesen Dahl.

Rul til toppen