fbpx

DF: Langeland skal vedblive at være dansk

Pressemeddelelse

DF: Langeland skal vedblive at være dansk

Kommunalbestyrelsen på Langeland har vedtaget, at man i en forsøgsperiode på tre-fem år skal kunne sælge ferieboliger til EU-borgere fra eksempelvis Tyskland, Polen, Bulgarien og Rumænien. Kun Dansk Folkeparti stemte imod.

En delegation fra kommunen vil nu drage til Christiansborg for at søge opbakning til projektet.

Nu er sagen havnet på DF’s ordfører for landdistrikter og øer MF Mette Hjermind Denckers bord.

Hun anser Langelands kommunalbestyrelses plan som helt utilstedelig.

– Jeg kan godt forstå, at der er nogle sommerhusejere, der i en krisetid har svært ved at få solgt deres huse og derfor med kyshånd tager imod et forslag om at lade EU-borgere købe sig et stykke Danmark. Sagen er bare ikke gennemtænkt, for nu at sige det mildt.

Dansk Ejendomsmæglerforening har dokumenteret, at sommerhuspriserne vil stige med 50 procent, hvis EU-forbeholdet, der lukker for udlændinges køb af danske sommerhuse, bliver opgivet.

Forslaget om at sælge danske sommerhuse til udlændinge er som det kendte mundheld om at tisse i bukserne for at holde varmen…

– For det første vil et salg af huse til udlændinge kunne medføre, at hvis udlændinge ejer et sommerhus i otte år og går på pension, kan bo i sommerhuset hele året. Den regel er lige nu kun gældende for danskere, understreger Mette Hjermind Dencker.

– Jeg er også nervøs for, at hvis udlændinge benytter denne regel, kan de med EU-borgerskab og fast ophold i Danmark også modtage sociale ydelser.

Endelig kan man også forestille sig, at udlændinge vil erhverve og udleje sommerhuse. Hvis det sker med base i et udenlandsk firma, kan man frygte en pengeflugt fra Danmark.

Sluttelig kan udenlandske købere vælge at købe som investering og blot opholde sig i huset få uger årligt. Det vil betyde en affolkning af sommerhusområder og en alvorlig bet for de erhverv, hvis omsætning er afhængig af mange beboere i netop sommerhusområder.

Rul til toppen