fbpx

DF: Lene Espersen må blæse til kamp mod kristen-forfølgelserne

Pressemeddelelse

DF:

Lene Espersen må blæse til kamp mod kristen-forfølgelserne

– Massemordet på kristne i Alexandria i juledagene er den foreløbige kulmination på den hetz og de overgreb og forfølgelser, som kristne i muslimske lande udsættes for. Der må derfor nu fra officiel dansk side reageres skarpt.

Det siger Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, som opfordrer til at udenrigsminister Lene Espersen til i løbet af januar at indkalde samtlige muslimske ambassadører i Danmark til et møde for at få klarhed over, hvad de muslimske lande agter at gøre for at standse kristen-forfølgelser.

– Muslimske landes ambassadører her til lands har jo gjort det til en vane at optræde i flok, og derfor er det helt rimeligt og rigtigt, at udenrigsministeren indkalder dem på &eacuten gang, siger Søren Espersen. Men naturligvis også fordi kristen-forfølgelserne desværre er et velkendt fænomen overalt i den muslimske verden, som de muslimske landes regeringer har et medansvar for.

– Der er statssanktionerede udrensninger i gang rundt om i de muslimske lande i forhold til de kristne mindretal, ja, enkelte steder er der ligefrem tale om egentlige folkemord på kristne. Set i d&eacutet lys forarger det mig, at verdenssamfundets ledere slet ikke synes at skænke sagen en tanke, siger Søren Espersen.

– Hvornår har nogensinde en dansk udenrigsminister eller statsminister protesteret mod kristen-forfølgelser, endsige så meget som rejst emnet overfor en eneste af de talrige muslimske ledere, de igennem årene har siddet i endeløst lange møder med? Hvornår har nogensinde FN fordømt kristen-forfølgelserne?

– Det ville se godt ud, om Danmark nu fører an for at presse de muslimske landes regeringer til at fortælle, hvad de agter at foretage sig for at standse kristen-forfølgelserne, siger Søren Espersen, som i dag har henvendt sig til udenrigsministeren i sagen.

.

Rul til toppen