fbpx

DF: Midlertidigt asylstop skal standse asyl-spekulanter fra Serbien

Christiansborg, fredag den 9. november 2012/LO

Pressemeddelelse DF: Midlertidigt asylstop skal standse asyl-spekulanter fra Serbien

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, indkalder nu justitsminister Morten Bødskov (S) i samråd. På samrådet vil Martin Henriksen kræve, at regeringen indfører et midlertidigt asylstop. Det sker efter, at romafamilierfra EU-kandidatlandet Serbien inden for den seneste tid har udgjort den største gruppe flygtninge. Det forventes ifølge Politiken, at der kommer i alt 6000 asylansøgere i år.

– Det vælter ind med alle mulige slags asylansøgere, og regeringen sidder bare passivt på hænderne og kigger på. Vores asylsystem er efterhånden så presset, at Danmark bør have en pause. Jeg så gerne et permanent asylstop, men den holdning står vi i Dansk Folkeparti desværre alene med. Jeg håber til gengæld, at vi som et minimum kan sige, at der er brug for et pusterum, siger Martin Henriksen.

Martin Henriksen peger på, at de serbiske romaer udgør et stort og akut problem, idet de er en stor belastning for Danmark. Ifølge Politiken er udsendelserne af de nævnte asylansøgere, når de har fået afslag på asyl, ofte meget besværlig. Og mange af asylansøgerne søger efter afslaget om humanitært ophold, og så kan de typisk blive i Danmark i seks måneder.

– Det er helt horribelt, at det finder sted. Det er jo oplagt, at de udmærket godt ved, at de ikke kan blive i Danmark, men udelukkende kommer til Danmark for på en eller anden måde at berige sig. Det kan vi simpelthen ikke acceptere, og det er derfor, at Dansk Folkeparti nu foreslår et midlertidigt asylstop. Hvis ikke regeringen vil være med til dette, så vil jeg på samrådet udfritte ministeren for, hvad han så agter at gøre ved problemet, for han kan i hvert fald ikke gøre ingenting, siger Martin Henriksen.

Rul til toppen