fbpx

DF: Ministeren skal reagere på dårligt indeklima på landets skoler

Pressemeddelelse

DF: Ministeren skal reagere på dårligt indeklima på landets skoler

Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Alex Ahrendtsen, kræver handling efter, at der netop er blevet afsløret beskæmmende forhold med dårligt indeklima og arbejdsmiljø på de danske folkeskoler.

Derfor vil Alex Ahrendtsen igen have undervisningsminister, Christine Antorini, til at se på mulighederne for at stramme op på undervisningsmiljøloven.

Initiativet kommer efter at både Arbejdstilsynet og Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM) peger på dårlige forhold på de danske skoler. I en rapport, der netop er udkommet fra DCUM, er det især indeklimaet i klasseværelserne, som eleverne er utilfredse med. Eksempelvis beskriver 53,4 procent af eleverne i 7-10. klasse i rapporten luften som ”tæt og tung” i klasseværelset.

– Det her er et meget alvorligt problem. Eksperter fortæller, at netop indeklimaet har en stor indflydelse på elevernes præstation. Hvis man skal sidde en hel dag i et lokale med dårlig luft, ryger koncentrationsevnen, fremhæver Alex Ahrendtsen

– Det her er så alvorligt, at jeg vil tage emnet op i forligskredsen, lyder det fra uddannelsesordføreren, som peger på, at problemet bliver endnu mere relevant nu, fordi eleverne skal være i skole i længere tid på grund af folkeskolereformen.

I både Norge og Sverige er der lovkrav om mekanisk ventilation for at sikre luftkvaliteten i klasseværelserne. På baggrund af disse oplysninger rejste Alex Ahrendtsen så sent som i sidste uge sagen overfor undervisningsministeren og bad om at få lavet en beregning på, hvad det vil koste for kommunerne, hvis de skal leve op til samme krav, som de har i vores nabolande. Dette mente undervisningsministeren ikke var relevant at få lavet.

– Ministeren mente ikke på det tidspunkt, at der var nok undersøgelser, der påviste, at der var et problem. Men med de nye tal fra både Arbejdstilsynet og DCUM, kan ministeren ikke længere løbe fra, at der er et alvorligt problem på de danske skoler. Derfor vil jeg tage sagen op igen. Det kan ikke være rigtigt, at der er så dårlige forhold i klasseværelserne. Derfor må vi få lavet nogle rammer, som kommunerne skal være forpligtede til at leve op til, slutter Alex Ahrendtsen.

Rul til toppen