fbpx

DF: Naturligvis skal tvangsægteskaber anmeldes

Pressemeddelelse

Formanden for Folketingets socialudvalg:

Naturligvis skal tvangsægteskaber anmeldes

”Det er ganske enkelt for slapt, når integrationsminister Søren Pind ikke vil komme de mennesker til undsætning, som bliver udsat for et tvangsægteskab, ved at pålægge embedsmænd at politianmelde sagerne. Dansk Folkeparti kræver, at enhver mistanke om tvangsægteskaber tages alvorligt og om nødvendigt fører til en politianmeldelse”.

Det siger formanden for Folketingets socialudvalg, Dansk Folkepartis socialordfører, Martin Henriksen i en kommentar til, at integrationsminister Søren Pind afviser at lade Udlændingeservice anmelde sager om tvangsægteskaber. Martin Henriksen peger på sagen om ”Ali” på 21 år, som forgæves forsøgte at råbe myndighederne op, da hans forældre ville tvinge ham til at gifte sig med sin 17-årige kusine.

”Det er yderst positivt, når indvandrere ønsker at gøre op med den undertrykkelse, som eksisterer i mange muslimske familier, og derfor er det naturligvis vores pligt at hjælpe dem så godt som muligt. Myndighederne må ikke lade indvandrerne i stikken, når det gælder retten til selv at bestemme, hvem man ønsker at gifte sig med. Derfor skal enhver mistanke undersøges nøje – og naturligvis indberettes”, siger Martin Henriksen.

Rul til toppen