fbpx

DF: Nu må kommuner træde i karakter

Pressemeddelelse

DF: Nu må kommunerne træde i karakter

Det er dybt forstemmende. Den seneste tid har afsløret tilfælde, hvor kommuner har demonstreret voldsomme omsorgssvigt, både når det gælder tilsyn med udsatte børn, problemfamilier og ældreomsorg. Seneste eksempel er groft omsorgssvigt overfor ældre udviklingshæmmede på Skarridsøhjemmet i Jyderup. Det får nu formanden for Folketingets Socialudvalg Martin Henriksen (DF) til at reagere.

– Jeg er træt af kommuner, der svigter deres socialpolitiske ansvar overfor samfundets mest udsatte, siger han og henviser til den seneste sag, som oprulles i Ekstra Bladet i dag.

Avisen har gennem en måned haft en medarbejder ansat som vikar på Skarridsøhjemmet og efterfølgende afsløret uhyrlige forhold på stedet, hvor f.eks. en beboer ligger 16 timer i døgnet i sin seng, bedøvet af medicin. Der er tilfælde, hvor beboere ligge indsmurt i egen afføring og nogle kommer kun i bad en gang om ugen.

Ifølge avisen affærdiger Holbæk kommunes socialchef problemerne. Han vil dog undersøge sagen om hjemmet nærmere. Martin Henriksen opfordrer til, at kommunerne starter en selvransagelsesproces ovenpå den række af ubehagelige socialsager, som er blevet offentligt kendt på det seneste.

– I den konkrete sag, skal Holbæk kommune svare på hvordan den agter at rette op på forholdene.Det er uforståeligt og utrolig trist, at der ikke er nogen højere oppe i det kommunale system, der har den nødvendige indsigt og handlekraft, der skal til for at gribe ind. Nu håber jeg, at sagen håndteres og at andre kommuner bruger sagen som en anledning til at kontrollere deres eget socialområde, siger Martin Henriksen

Rul til toppen