fbpx

DF: Nu skal der styr på grænsekontrollen i Københavns Lufthavn

Christiansborg, torsdag den 20. februar 2014/KBE

PressemeddelelseDF: Nu skal der styr på grænsekontrollen i Københavns Lufthavn

Der har igennem mange måneder været problemer med manglende kontrol med fly med illegale personer fra lufthavne både indenfor og udenfor EU. Derfor har Dansk Folkeparti foreslået, at Folketingets Retsudvalg besøger Københavns Lufthavn for ved selvsyn at konstatere, hvad der kan gøres for vedvarende at stoppe denne trafik. Besøget gennemføres i dag.

– Desværre har vi oplevet en situation, hvor der ofte kommer mange illegale indvandrere med fly, fordi der ikke nødvendigvis er kontrol med passagererne i de lufthavne, som de illegale indvandrere udrejser fra. Det gælder eksempelvis Milanos lufthavn. Jeg vil derfor i forbindelse med dagens besøg i lufthavnen have fokus på, om kontrollen reelt er i orden, eller om der stadigvæk er store huller i den, og om politiet har tilstrækkeligt mandskab, siger DFs retsordfører, Peter Skaarup.

Dansk Folkeparti har længe ønsket, at regeringen gjorde langt mere ud af grænsekontrollen både ved den dansk-tyske grænse og i Københavns Lufthavn.

– Når det nu viser sig, at der ikke engang er styr på de indrejsende i Københavns Lufthavn, hvor der jo også er en forstærket terrorrisiko, så må vi sætte foden i og forlange en permanent oprustning af politi- og grænsekontrollen med illegale indrejsende i Københavns Lufthavn, der ofte ender som asylsøgere her i landet. Også derfor er antallet af asylsøgere steget igennem de seneste år, siger Peter Skaarup.

Denmanglende kontrol med flypassagerer fra bl.a. Milano, der har fungeret som regulær luftbro for illegale indvandrere i EU, lægger et gevaldigt pres på vores eget kontrolsystem, som permanent skal fungere. Og så længe et flertal i Folketinget er så forlovede med troen på, at EU’s ydre grænser i syd kan klare kontrolopgaven, må vi i det mindste træffe vores egne forholdsregler, siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup.

Rul til toppen