fbpx

DF: Nu skal ulovlighederne på landevejene stoppes

Pressemeddelelse

DF: Nu skal ulovlighederne på landevejene stoppes

Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen, er rystet over de afsløringer, som DR-programmet ”Bag Facaden” bragte torsdag aften. I programmet vises det, hvordan lastbilchauffører bruger elektroniske magneter til at omgå det digitale kontrolsystem, der blandt andet registrerer, hvor langt chaufføren kører og om han holder de nødvendige hvil. Kim Christiansen vil derfor indføre en særlig kontrolenhed, der udelukkende skal beskæftige sig med kontrol af de mange lastbiler på landets veje.

– Det er simpelthen dybt uansvarligt, at man på denne måde ser stort på trafiksikkerheden. De pågældende sætter jo andre menneskers liv og førlighed i fare. Det skal standses, ingen tvivl om det, siger Kim Christiansen.

Kim Christiansen foreslår derfor, at der oprettes en særlig kontrolenhed, der kun har fokus på netop lastbiler.

– Jeg har ikke grund til at tro andet, end at de fleste lastbilschauffører overholder loven. Men dem, der ikke gør det, skal afsløres, og så skal de have en straf, der kan mærkes. Det kan være meget høje bøder, men det kan også være et decideret kørselsforbud for særligt grove lovovertrædelser, siger Kim Christiansen.

Kim Christiansen tilføjer, at den form for snyderi, også er konkurrenceforvridende i forhold til de virksomheder, der overholder loven.

Rul til toppen