fbpx

DF ønsker stoffri behandling til narkomaner

Pressemeddelelse

DF ønsker stoffri behandling til narkomaner

Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, lancerer nu en række nye id&eacuteer, der skal hjælpe misbrugere til at få en behandling, der kan hjælpe dem bedst muligt. Først og fremmest skal narkomisbrugere i størst muligt omfang i stoffri behandling, og så skal der være frivillig tvang i forhold til gravide misbrugere. Det vil sige, at den gravide selv henvender sig og siger, at hun vil afgiftes og skriver under på dette, og så herefter går hun i behandling, som hun ikke kan afbryde.

– Vi ser alt for ofte misbrugere, der ikke får den nødvendige behandling. Det kan vi ikke være bekendt overfor den gruppe mennesker, og det koster også samfundet mange penge. Ved at tilbyde en ordentlig behandling, så kan vi være med til at få flere ud af deres misbrug. Generelt mener jeg, at stoffri behandling er det bedste. Vi har desuden brug for flere døgnpladser hvor den enkelte misbruger kan henvende sig, når de har ønsket om at blive stoffrie, siger Liselott Blixt.

Liselott Blixt understreger, at Dansk Folkeparti også går ind for lægeordineret heroin.

– Nogle stiknarkomaner har været misbrugere så længe, at de har brug for den lægeordinerede heroin, som Dansk folkeparti var med til at indføre, og som hjælper nogle videre til en stoffri behandling. Dog kan vi nu se, at mange af de dårligste ikke har ressourcer til at møde op to gange om dagen på et misbrugscenter. De bør få et opholdsted, hvor de bor og samtidigt på det pågældende sted få lægeordineret heroin som behandling, siger Liselott Blixt.

Liselott Blixt besøger i morgen fredag den 2. september Fredericia Misbrugscenter. Misbrugscentret har nemlig haft stor succes med at få narkomaner ud af deres stofmisbrug.

– Jeg glæder mig meget til at se, hvordan deres behandling virker i praksis. Her er man gået nye veje med stoffri behandling og det virker, siger Liselott Blixt.

Rul til toppen