fbpx

DF: Offentlig kønsadskillelse er langt større problem end bestyrelseskvoter

Pressemeddelelse

DF: Offentlig kønsadskillelse er langt større problem end bestyrelseskvoter

Dansk Folkepartis ligestillingsordfører, Pia Adelsteen, reagerer med dyb forundring over S-SFs forslag om at lovgive om antallet af kvindelige bestyrelsesmedlemmer. Forslaget kommer ovenpå fredagens Hizb-ut-Tahrir møde i Den Sorte Diamant, hvor S-SF ikke ville bidrage til et forbud mod et møde, hvor mænd og kvinder er tvunget til at sidde adskilt. Pia Adelsteen vil rejse forslag om forbud mod kønsadskillelse i offentlige bygninger, men frygter, at S-SF ikke vil støtte dette, da de kun synes at være optaget af overklassekvinders tvangskvoteringer ind i bestyrelser.

– Fredagens møde i Den Sorte Diamant, hvor Hizb-ut-Tahrir tvang deltagerne til at sidde opdelt efter køn, er i klar strid med danske regler og normer for ligestilling. Jeg vil derfor rette henvendelse til ligestillingsminister Lykke Friis (V) med en opfordring til at forbyde kønsadskillelse i offentlige bygninger i Danmark, siger Pia Adelsteen.

– Det ville være yderst ærgerligt, hvis S-SF, der ellers aldrig lader en lejlighed gå forbi, når det gælder om at tale ligestillingens sag, ikke støtter Dansk Folkepartis forslag om at forbyde kønsadskillelse i offentlige bygninger i Danmark, ovenpå Hizb-ut-Tahrirs demonstrative opvisning i intolerance og kønsapartheid fredag i Den Sorte Diamant. Det er et langt mere akut problem end diskussionen om at tvangskvotere kvinder i bestyrelse, siger Pia Adelsteen, der er rystet over det alvorlige tilbageskridt for kvindesagen, som de kønsadskilte offentlige møder er et kraftigt symptom på.

Rul til toppen