fbpx

DF: Ofre har krav på hjælp

Christiansborg mandag 4. januar 2010

Pressemeddelelse

DF: Ofre har krav på at få hjælp

– Voldtægtsofre får ikke den hjælp, de skal have. En undersøgelse af tilbud om hjælp til voldtægtsofre i Region Midtjylland viser, at hjælpen på det nærmeste sejler. Det kan vi ganske enkelt ikke være bekendt, siger Marlene Harpsøe, Medlem af Folketingets Retsudvalg for Dansk Folkeparti.

Marlene Harpsøe reagerer skarpt på oplysninger om, at hjælpen til voldtægtsofre varierer fra ikke eksisterende til forbilledlig. Oplysningerne kommer frem i Midtjyske Medier, hvor den daglige leder af Center for Voldtægtsofre i Århus, Anja Hareskov-Jensen siger, at en kvinde, der bliver udsat for voldtægt i det gamle Viborg Amt, slet ikke får tilbudt gratis psykologhjælp.

– Meldingerne kommer som nævnt fra Region Midtjylland, men det ville undre mig, hvis Midtjylland er det eneste sted, hvor offerhjælpen halter. Jeg vil nu tage skridt til at få ministeren til at kortlægge problemet. Og så må vi skride ind, der hvor voldtægtsofre ikke får den hjælp, de har behov for.

– I en tid, hvor der er stor fokus på kriminelle, der skal have tilbud om resocialisering, uddannelse og boligtilbud, når de har udstået deres straf, kan det ikke være rigtigt, at ofrene må gå for lud og koldt vand. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt, siger Marlene Harpsøe.

Marlene Harpsøe, MF, Dansk Folkeparti

Rul til toppen