fbpx

DF: Oliefyrsskrotningstvang skal skrottes

Pressemeddelelse

DF: Oliefyrsskrotningstvang skal skrottes

Dansk Folkepartis energiordfører, Mikkel Dencker, erklærer nu krig mod regeringens energimålsætning om, at op mod 300.000 danske husstande skal tvinges til at skrotte deres oliefyr.

– Langt de fleste oliefyr findes i de såkaldte yderområder, og her har man ingen adgang til kollektiv forsyning som fjernvarme eller naturgas. Derfor er jordvarme disse steder det eneste alternativ til oliefyret, og omlægning til jordvarme koster cirka 150.000 kroner for en almindelig husstand, og det tror jeg, at de færreste har råd til. Og der vil typisk heller ikke være mulighed for at kunne optage lån på grund de lave vurderinger i øjeblikket på huse og så kreditforeningernes tilbageholdenhed, siger Mikkel Dencker.

Mikkel Dencker understreger, at han rent ud sagt finder regeringens politik for det rene gift for de såkaldte yderområder.

– Det her rammer mange mennesker i områder, der i forvejen bakser med problemer. Dansk Folkeparti ser det som en hovedopgave at værne om alle danskere og ikke bare de danskere, der bor i de større byer. Det virker som om, at regeringen er langt mere optaget af ideologi end af almindelige menneskers ve og vel, og jeg vil kæmpe i energiforhandlingerne for at få punktet om tvangsskrotning af oliefyr ud, siger Mikkel Dencker.

Rul til toppen