fbpx

DF: Om 4 timer har vi regeringens finanslovsforslag

Christiansborg, tirsdag den 2. November 2011

PressemeddelelseDF: Om 4 timer har vi regeringens finanslovsforslag

– Om kun 4 timer – nærmere bestemt kl. 20 i aften – får Folketingets Finansudvalg i fortrolighed regeringens forslag til finanslov for 2012. Det følger af Finansudvalgets beretning, som er tiltrådt af et enigt Folketing og som blev bekræftet kort før valget. Og at regeringen følger spillereglerne er jo udover at være en selvfølge – også en måde for regeringen at vise, at man ønsker et godt samarbejde de kommende år, siger Dansk Folkepartis finansordfører Kristian Thulesen Dahl og fortsætter:

– Ups – nå nej! Helle Thorning-Schmidts finansminister har meddelt Finansudvalget, at regeringen ikke agter at følge beretningen. At Finansudvalget ikke som normalt får regeringens forslag til finanslov kl. 20 dagen før offentliggørelse. Paradoksalt når det tages i betragtning, at specielt Socialdemokratiet ved daværende finansordfører Morten Bødskov reagerede voldsomt, da den tidligere regering prøvede at omgå reglerne på tilsvarende måde. Men også Enhedslisten – som nu er fuldstændig tavs – markerede klart. Dengang satte Finansudvalget sig dog igennem og fik fremtvunget, at materialet blev udleveret som foreskrevet.

Sagen tages op i Finansudvalget torsdag.

– Regeringen har valgt at placere en person fra regeringspartierne selv i spidsen for Finansudvalget. Men dette skal jo ikke medføre, at det er regeringen, der egenhændigt ændrer de fælles spilleregler – og det vil være højest overraskende, såfremt en erfaren Marianne Jelved ikke står vagt ved Finansudvalgets arbejdsvilkår. Derfor må Finansudvalget allerede torsdag have en drøftelse af, hvordan tingene håndteres fremover – og denne snak må naturligt følges op af et samråd med finansministeren, hvor regeringen forpligter sig til at respektere ordentlige betingelser for de folkevalgte, slutter Kristian Thulesen Dahl.

Rul til toppen