fbpx

DF om ny aftale for kommuners økonomi: Velfærdsmassakre!

Pressemeddelelse

DF om ny aftale for kommuners økonomi: Velfærdsmassakre!

Kommunalordfører for Dansk Folkeparti, Morten Marinus, finder det svært at forstå, hvorfor det røde flertal i Kommunernes Landsforenings bestyrelse har valgt at indgå en økonomiaftale med regeringen, hvor der tydeligvis gøres store indhug i den almene velfærd.

– Der er kun afsat ganske få penge til sundhedstilbud i nærområderne, som især de ældre borgere har brug for. Det er hyklerisk, at det er de selvsamme borgmestre, som kaldte udviklingen i serviceniveauet i kommunerne for en social massegrav under VK-regeringen, som nu har accepteret økonomiaftalen. I dag tager borgmestrene til takke med langt færre penge, end de nogensinde fik mens det stadig var VK som, sammen med DF, forhandlede økonomiaftalerne på plads, siger Morten Marinus.

Han kalder den nye aftale endnu et løftebrud fra regeringen. Der er ikke taget højde for den demografiske udvikling Danmark oplever, hvor der bliver flere ældre borgere. Det betyder, at den indgåede aftale reelt vil skabe en negativ vækst i velfærden.

– Det var ikke det regeringen stillede i udsigt før valget. Dengang var der ingen grænser for den gaveregn af velfærd borgerne blev lovet fra både S, SF og R. Med den nye økonomiaftale må vi beklageligvis konstatere, at denne gaveregn er blevet afløst af en lang række nedskæringer og forringelser for både ældre borgere og børnefamilierne ude i kommunerne.

– Økonomiaftalen ligner en ordre, regeringen har tvunget de røde borgmestre til at æde, snarere end en egentlig aftale. Det er en massakre på vores velfærdssystem, siger Morten Marinus.

Rul til toppen